keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Syksyn peitteinen kotipiha Onhan se jo huomattu Oulussa syksyn saapuneen, mutta tuntuu että enemmän se on päässyt vaikuttamaan kotipuolella, Rovaniemellä. Saavuin tänne maanantai-iltana ulkolämpötilan ollessa +1'c astetta! Siitä asti ainakin on ollut jo yöpakkasia ja muutenkin on saanut jo kaivaa (nyt viimeistään) hanskat käteen. Mutta en valita sen enempää. Kylmyys on ainut miinuspuoli, muuten tykkään tästä väriloisteesta ja siitä kun saa laittaa villasukat jalkaan sekä viltin harteille nauttien samalla tuoretta pullaa ja kuumaa kaakaota (odottaen tosin vielä sitä että voi lisätä minttuviinaa joukkoon ;p )

Se on jännä juttu ettei Oulussa mulla tule luettua paikallista Forum - tai Oulu-lehteä, vaan heitän ilmaisjakelut suoraan lehtikoriin. Kun taas Rovaniemelle saapuessa kauhon aamupalapöydän täyteen erinäisiä lehtiä, kuten  Uuden Rovaniemen, Lapin kansan plus muut mainoslehdet.

Äidin lähdettyä iltavuoroon käytiin iskän kanssa mökiltä nostetetut perunat levittämässä harson päälle, jonka jälkeen mentiin mummulaan. Täti miehensä kanssa oli tullut myös Oulusta, joten syötiin isolla porukalla maittavaa pihviä, perunoita ja mummun tekemää superhyvää ruskeakastiketta sekä loppukyytiläisiksi mansikkakiisseliä.

Nyt oonki tässä käynyt kuvailemassa ympäri meidän syyspihaa, pessyt pyykkiä, syönyt pulla, juonut kaakaota ja ajatellut lähteä pitkälle lenkille. Olenkin niin kaivannut päästä mun vakkarilenkkipolulle! Se kun menee autotien lähellä, mutta on silti niin rauhallinen, suora, eikä siinä pahemmin tule ketään vastaan. Lenkin jälkeen aion heittäytyä posliinimaalausten pariin. Keväällä tein jo ääriviivat teelipun alustaa, jossa kuva yrittää kovasti muistuttaa riikinkukkoa. Pian starttaava posliinimaalauskurssi on mummun pitkäaikainen harrastus, johon itse pääsin ensimmäisen kerran kokeilemaan maalaustaitojani ala-asteella. Pari vuotta sitten äitikin lähti touhuun mukaan ja siksi onkin niin helppo täällä käydessä maalata äidin luona ja viedä sitten polttoon. Tästä onkin muodostunut mulla jo parin vuoden sisällä useampi teelipunalusta niin joulupukin pussiin kuin synttäri-/valmistujaispakettiin.

4 kommenttia:

  1. Todella upeita kuvia :). Mä en oo mitenkään hirveä syysihminen, mutta jotkut syyskuvat on ihan mielettömän hienoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) onhan tää kausi vähän ankeeta, kun pääsääntösesti vain sataa, mutta on siinäkin oma pieni tunnelmansa. :)

      Poista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)