perjantai 28. syyskuuta 2012

Aamulenkki VS iltalenkki

Huh huh! Tulin juuri kolmen tunnin lenkiltä ja voi tuota hien määrää, joka valtas mun selän. Puhelin oli takin taskussa ja aina välillä ottaessani sen sieltä, oli näyttö hieman kostea. Ihanaa olla kotikulmilla ja käydä raikkaassa ilmassa pitkiä kävelylenkkejä. Juuri tänään tein enkat ja kävin n.20 km lenkin! Pohkeissa tuntuu ihanalta, mutta nyt istahtaessani koneen ääreen siksi aikaa, että sauna lämpiää, tuli vilu.
Eilen jäi kokonaan lenkit tekemättä, sillä vettä tuli ihan aamusta yöhön ja vähänkö sapetti istua koko päivä kotona. Onneksi pääsin käymään toissapäivänä ja tänään. Hyvillä mielin alkaa viikonloppu, vaikka näyttää pahasti siltä että joudun mähöttää koko viikonlopun kotona, kavereiden ollessa yliopiston leirielämässä/toisella paikkakunnalla tai muuten vain halutaan viettää viikonloppu selvinpäin.
Tänään mulla oli kuitenkin selkeä tavoite, kuinka pitkän matkan haluan kävellä. Se alkoi ensin 13 kilometristä, siitä että kotiovelta käyn Ruikan kyltillä ja käännyn takaisin, mutta sinne päästyäni halusin jatkaa ja päätin että teen 16 kilometrin lenkin, eeeei riitä vieläkään, tehdään sittenkin 20 km. Mietitytti kyllä takaraivossa, että onko mulla jalat ihan tönkissä kun kotiin on matkaa enää 5km enkä yksinkertaisesti jaksa edes kontata. En jaksanut kuitenkaan epäröidä tuon pitempään vaan jatkoin. Sitten muistin että vähän matkan päässä pitäisi tulla Pukinpaja, jossa joskus pikkilikan ikäisenä joulupukki vilkutteli tienreunassa ohiajaville autoille ja päätin sen mökin ottaa  käännöspaikaksi.

Itse tunnustaudun ennemmin aamulenkkeilijäksi, mutta joskus väsymys vie voiton. Oon ehdottomasti aamuihminen ja herätyskellon soidessa jo ensimmäiset tiu'un, läppään sen kiinni ja nousen ylös. Mun aamulenkin aika on klo 6.30-11.00 välillä. Jos lähden lenkkipolulle ennen yhdeksää, en syö aamupalaa. Kotona asuessa tai käydessä saatoin saattaa pikkusiskon bussipysäkille ja lähteä siitä lenkille. Päivä menee aivan erilailla kun on ensinnäkin herännyt ajoissa ja siihen päälle käynyt vielä hyvän lenkin raikkaassa ilmassa.
Iltapäivällä se tuntuu jotenkin hassulta. Oisko syynä se, että silloin on ihmisiä enemmän liikkeellä :D
Siksipä, jos en aamusta jaksa tai ehdi, lähden mieluummin illalla klo 18-21 aikaan lenkille. Syksyn tullessa/talvella pimeys tulee tosin sen verran aikaisin, etten halua hirveen pimeälle sitä lähtöä jättää, etenkin kun kuljen vähän ehkä syrjäisellä alueella? Vaikka en olekaan pelokas(okei oon), mutta säikähtelen metsästä tulleita ääniä.
Unikin tulee paremmin, kun ei ole enää ylimääräistä virtaa, vaan keho on rentoutunut. Venyttelyt ja sauna päälle niin avot!
Mutta nyt on sauna lämmennyt ja menen sinne lepuuttamaan jalkoja. Illemmasta tulee viimein yksi herkkupostaus viikonlopun kunniaksi!

Minkälaisia liikkujia siellä ruudun toisella puolen ollaan? Aamu vai iltahiihtäjiä?

4 kommenttia:

 1. iltahiihtäjä todellaki!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. illasta se on kyllä erilailla rentouttavaa käydä. :)

   Poista
 2. Olisin aamuhiihtäjä, mutta se tarkoittaisi lenkin suorittamista ennen kukon laulua ja sen verran aamuihminen olen että no thank You eli iltahiihtäjä. ;)

  VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)