torstai 23. elokuuta 2012

Uusi objektiivi

En ole ostanut mitään lisäosia järjestelmäkameraani vuoden aikana. Ajatella, että siitä on vuosi kun viimeinkin tein sen järkevän päätöksen että parempi kamera on nyt pakko hankkia. Puhuin vuosia kameran hankkimisesta, mutta en päätynyt koskaan sitä ostamaan. 
Jos kameranjalusta lasketaan lisäosaksi, niin sen viime jouluna joululahjaksi. Se on ollut yllättävän paljonkin käytössä, etenkin ryhmäkuvia ottaessa.
Tiistaina kävin Anttilasta ensin kysymässä tarjouksessa olevaa objektiivia, johon myyjä sanoi tarkistaessaan koneelta että kaikki objektiivit on menneet Seinäjoelle, kaikki! Lähdin käymään Oulunkuvassa ja onneksi sielläkin tämä objektiivi oli myös samassa tarjouksessa.

 Canon EF 50 mm F 1.8. II takaa kauttaaltaan terävät kuvat niin läheltä kuin kaukaa, sillä objektiivissa on käytetty Gaussian- tyyppistä optista rakennetta. Objektiivi on pienikokoinen ja painaa 130 grammaa, valovoima 1.8, lähin tarkennusetäisyys  45 cm. Zoomi on kiinteä eli itsellenikin se oli yllätys ettei tällä voi zoomata, pelkästään tarkentaa kohteeseen.
 Myyjä suositteli ostamaan uv-suodinta, joka asetetaan linssin päälle. UV-suodin on monikalvopäällystetty, joka suojaa objektiivin etulinssiä ja poistaa haitallisen uv-säteilyn. Väriltään uv-suodin on neutraali. Se poistaa ultraviolettisäteilyä, niin että kuviin saa puhtaampia värejä. Suodin suojaa objektiivia myös ulkoisilta naarmuilta. lialta ja osumilta. Tämä ehkäisee sen että, jos tulee vaurio on helpompaa ja halvempaa ostaa ennemmin uusi suodin kuin kokonainen optiikka.


2 kommenttia:

  1. Mullapa on ollu tuo jo pari vuotta, lälläspyy :)

    -eve

    VastaaPoista
  2. Mutta kertaakaan et oo sitä käyttäny

    VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)