perjantai 17. elokuuta 2012

Everything is all right up on the roof

Kärsin korkeanpaikankammosta ja tikapuita kiikkuessa puolessa välissä alkaa hieman jo pelottaa, vaikka olenkin vain kolmen-neljän metrin korkeudessa. Päätän olla katsomatta alas ja nousen viimeiset askeleet ylös.
Talvisin katolla on turvallisempaa liikkua, kuin kesällä sillä putoaminen ei olisi niin paha. Talvella on niin huippua ottaa vauhtia ja hypätä suureen lumikasaan.
Tiistaina odotellessani Reettaa kiikuin taas katolle ottamaan kuvia. Naapurimiehiä pörräs sen verran ympärillä että koitin liikkua siellä mahdollisimman huomiota herättämättä. En tiedä, taisi ne pari miestä huomata mut, mutta eivät onneksi huutaneet mitä teen siellä.
Katto on L-mallinen ja kävinkin molemmilla kulmilla istumassa, toisella (suojasemmassa/syrjäisemmässä) saatoin hyppiä ja tehdä sillan. Pitemmällä osiolla vain istuin ja katselin naapurien touhuja. Savupiipun päälle olisin halunnut istuutua, mutta koska en tajunnut ottaa pyyhettä mukaan, jonka olisin levittänyt piipun päälle suojatakseni itseni sotkeutumasta nokeen.
Minusta on niin rentouttavaa olla katolla ja katsoa joskus talvisin sieltä tähtitaivasta. Ensi talvena rakennan jumalavita sinne katolle pienen lumilinnan enkä maantasalle! Teen termospulloon kaakaota ja notkun ylhäällä linnassani rauhassa tuikkujen lämmössä ja tähtitaivaan valossa.
Ensi kesänä menen meidän katolle ottamaan aurinkoa. Even kanssa ollaan puhuttu tästä monta vuotta, mutta koskaan ei olla sitä tehty.
Viettelen edelleen täällä Muurolassa kuume ja flunssapäiviä. Äitillä oli eilen vapaapäivä ja vahti etten lähde kiipeämään katolle ku joku hullu.. Lupasin etten mene sinne tänäänkään kun oon yksin kotona iltaan saakka. Niin kerroin vasta sitten tiistai-iltana äitille, että "ainiin kävin muuten katollakin tänään", kun kerroin mitä kaikkea oltiinkaan Reetan kanssa tehty päivällä. Voi arvata mitä äiti totesi tähän.
psst! Tätä päivää ja hetkeä muistellen.

4 kommenttia:

 1. Hei! :) miten olen saanut tuonne sivupalkkiin nuo seuraamisjutut? Bloglovinilla esim.

  VastaaPoista
 2. Apua kun en enää kauheen hyvin muista..
  Ensin oon rekisteröitynyt kullekin sivustolle ja sieltä kopioinut html-linkin. sen olen sitten liittänyt tuohon sivupalkkiin. :)

  VastaaPoista
 3. Ok kiitos. Ihan oikein kai yritin, blogger vaan ilmoittaa että "gadget on rikki". kaipa tuo lisääminen onnistuu sit myöhemmin. P.s, kiva blogi =)

  VastaaPoista
 4. Voi toivottavasti saat asian korjautumaan! Kiitos sinulle. :))

  VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)