maanantai 25. kesäkuuta 2012

Rovaniemi-> Båtsfjord

Aikaisin kello 5.15 torstai aamuna piipitti kännykän herätyskello. Reippaasti nousin ylös pukemaan ja keittämään kahvit äitille ja iskälle. Puoli seitsemältä lähdettiin ajamaan kohti Båtsfjordia, pohjois-Norjaan kahdella kuorma-autolla. Me ei noudatettu kuitenkaan yhden pysähdyksen taktiikkaa päästäksemme sinne mahdollisimman pian, vaikka radiosta kuului useampi mainos miten yhden pysähdyksen taktiikalla ehtii hoitaa monta asiaa..Kuorma-autoihin on mitotettu säädös tietyn pituisen ajamatkan välille lakisääteiset tauot, jotka on pakko pitää. Toisaalta se on hyvä että kuski saa levätä, mutta toisaalta se on turhaa ottaen huomioon perille saapumisen kellonajan.

Kello oli muistaakseni 20 tai 21 kun kuormat oli saatu purettua ja parkkeerattiin autot yöpaikalle. Käytiin vieressä olevasta kaupasta ostamassa kahvit ja kaakaot sekä jotain pientä iltapalaa, jotka lämmitettiin autossa.
Ilma oli koko matkan kylmä, sateinen ja paikoin sumuinen. Lämpömittari näytti +3'c astetta ja tuuli oli todella kova (takin hupususta sai pitää kiinni kaksin käsin ulkona käydessä).

Nukkumassamme autossa ei ollut vepastoa (toisen kuskin autossa ois ollu!), joten jumalavita oli kylmä! Auto käynnistettiin muutaman tunnin välein käyntiin, jotta se lämpiäisi ja taas sammutettiin. Juuri kun löysi mukavan asennon penkistä ja taas tarkeni viltin alla hupparin, villasukkien ja lökäreiden kela alkoi armoton hampaiden kalisutus ja vapina. Eikun auto käyntiin taas...

1 kommentti:

  1. Nyt löysin blogisi ja TYKKÄÄN :)Ihania nämä Norjan kuvat! Kävin itsekin kesäkuun alussa Norjassa, mutta mentiin käsivarren kautta. Jos tekee uudestaan mieli Norjaan, niin suosittelen lämpimästi Tromssaa :)

    VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)