maanantai 25. kesäkuuta 2012

Båtsfjord->Teno

Perjantai aamusella odotettiin että viereinen kauppa taas aukeaa (Suomen aikaan klo 9, Norjan klo 8). Käytiin ostamassa kahvit ja kaakaot sekä leivoksia. Palattiin sitten takasin rekkoihin ja lähdettiin ajamaan Sevettijärvelle paluukuormaa lastaamaan kyytiin.


Maisemat näyttivät aivan toisenlaisilta ilman alkaessa selkeytymään. Muutaman kerran sai porojakin töötätä eestä pois keskeltä tieltä. Toisen kuskin mennessä eeltä lastaamaan kuormaa, me mentiin tutun luo ja kalalle.
Tykkään kalastaa, mutta myönnän olevani kärsimätön etenkin pilkkiessä ja onkiessa; miksei kala nappaa?!!
Soutelu ja virvelöinti on aivan toinen ulottuvuus. Sitten kun se kala nappaa tulee vastaan uusi pulma; kuka irroittaa kalan koukusta? Kuka kalauttaa sen hengiltä ja kuka perkkaa sen? Ja yks juttu vielä; älä esittele mulle mikä sisäelimistä on sen sydän, sappi jne. saatan nimittäin pyörtyä! :D 

Onneksi matkassa oli kaksi rotevaa miestä, jotka tekivät kaikki nämä mun puolesta. Kaksi 8 kilon lohta olivat maailman raskaimpia ja upeimpia kaloja, joita oon nähny vain kalatiskissä kaupassa. Rättipuhkiväsyneenä ja likaisena vielä jaksoi nostaa kalan käsillä ilmaan ja sitten oliki mehut pois tästä likasta.

4 kommenttia:

 1. Tuo kala on ihan hervottoman kokoinen! =D

  <3 IS

  VastaaPoista
 2. Vau mikä kala, saitko siis ihan itte kalastettua? :)

  VastaaPoista
 3. iskä sai myös. se tosin sai isomman.

  VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)