torstai 3. toukokuuta 2012

Opinnäytetyön esitys ohi!

Meillä kaksivuotisilla, jotka valmistumme tänä keväänä, oli eilen opinnäytetyön esittäminen! Näin edeltävänä yönä aika mielenkiintoista unta, liittyen juuri tuohon jännittävään päivään.
Oli mun vuoro mennä luokan eteen juuri kun välitunti oli alkamassa. Porukkaa alkoi lappaamaan pois luokkahuoneesta ja otin positiivisesti vastaan " eipähän tartte jännittää, kun ketään ei jää luokkaan" :D.
Koomisinta tässä unessa oli se että mun opettajat olivat Amerikan huippiksesta tutut Tyra Bank ja Nigel Barker! Nigel pyöritti joitain papeita edessään eikä keskittynyt yhtään mun esitykseen, samoin kuin Tyrakin vaan heilu siinä mun vieressä. :D

 Mun työni aiheena olivat lisäaineet. Jos on jäänyt epäselväksi, niin käytän eniten lisäaineista väriaineita leipoessani. Käytännön osuuden kohdalla heräsi kiinnostus, josko lisäainevärit voisi toteuttaa luonnonmukaisin keinoin.
Päätin työssäni tehdä kahdenlaisia muffinsseja. Toinen sisältää makuaromia ja väriaineita. Lisäaineettoman kuorrute värjätään marjojen mehulla. Halusin lopputuloksen näyttävän ja maistuvan samalta. Taikinamassassa näkyi selvästi se, että siihen johon oli lisätty sitruuna-aromia oli paljon kiiltävämpi kuin lisäaineeton, johon puristin sitruunaa ja raastoin sitruunan kuorta. Aito sitruuna sai taikinan näyttämän härskiintyneeltä voilta, joka johtuu sitruunan hapokkuudesta.
Vasemmalla sitruuna-aromia käytetty. Oikealla lisäaineetonLopputulos oli että aito lisäaineettomassa sitruuna maistui enemmän ja paremmalta. Vaikka aromipurkin kyljessä lukee 1tl aromia vastaavan ½ sitruunan kuorta, on jännä miten oikea sitruuna puskee positiivisemmin esille.
Vasemmalla taka-alalla lisäaineellinen, oikealla lisäaineeton

Tämän kautta olen alkanut miettiä, ettei tarvitse kuin vähän nähdä vaivaa korvatakseen lisäaineet muilla keinoin. Tästedes aion pyrkiä luonnonmukaisuuteen. Täytyy mun kyllä ensin käyttää kaapin kätköistä entiset värit (keltainen, ihonväri ja sininen) pois. :)

Esitykseni jälkeen tarjosin samantapaisia muffinsseja, mutta toisen kuorrutteen värjäsin keltaisella väriaineella. Niin ja kuuntelijoita oli paikalla parisenkymmentä, eikä omien opettajien paikalla olleet Tyra ja Nigel. :D  

Sitten kiitettävän arvosanan saanut työ vietiin kansitettavaksi!!

2 kommenttia:

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)