keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kevätkääryleet

Image and video hosting by TinyPic
Viimein kevätkääryle-ohjetta! Tämä on viime syksystä notkunut luonnoksissa. Luultavasti siitä syystä, että kiireen keskellä olen ladannut kuvat valmiiksi ja teksti on jäänyt ja siitä tullaan sitten tään pisteeseen.

Viime syksynä, kun meidän kokkiryhmämme pääsi tekemään aasialaispainotteisen menun 50-vuotis syntymäpäiville, joissa tarjoiltiin mm. kevätkääryleitä, jäi sen verran yli kasvistäytettä että sitä sai halukkaat viedä kotiin. Kävin ostamassa aasialaisesta kaupasta kääryleet ja aloin pyöritellä rullia kotona.

Siitä on kuitenkin sen verran aikaa, etten muista määriä ja kaikkia aineksia mitä täytteeksi valitsimme, mutta onneksi kuvissa näkyy jotain ja jokainenhan saa itse päättää mitä kääryleen sisälle haluaa.
Täytteessä oli kuitenkin sipulia, kaalta raastettuna, sieniä, porkkana ohuena siivuna.

Nosta  kääryle paketti pakasteesta huoneenlämpöön ja peitä haluttu määrä liinan alle. Tällöin kääreet eivät kuivu, vaan pysyvät joustavina. Nämä kääreet olivat aika isoja, joten puolitin yhden kahteen osaan. Laita noin ruokalusikallinen täytettä käären alatason keskikohtaan. Lähde rullaamaan sitä alhaalta ylös, kunnes saavut kääreen puoleen väliin. Voitele reunat kananmunalla sormea käyttäen. Taita vasenta ja oikeaa sivua kohti keskustaa. Voitele kananmunalla yläreunus ja rullaa loppuun.

Rullat voidaan valmistaa joko uunissa (+200'c astetta n.10-15min) tai rasvakattilassa (+170-180'c astetta).
Pidä kattilassa sen aikaa kunnes ne saavaat kauniin vaaleanruskean värin EI MUSTAA! Nosta valmiit kääryleet kattilasta ritälälle, jonka päällä on talouspaperia. Paperiin imeytyy kääryleisiin tarttunut rasva.
Varoituksen sana, jos kypsennät kääryleet kattilassa, siitä tulee kamala rasvankatku huoneistoon! :D Muista ettei liesituuletin saa koskaan olla päällä kun friteeraat kattilassa mm. ranskalaisia! Pidä varulta kansi lähellä.


Kääryleet voi myös pakastaa. Isompi satsi on järkevintä tehdä, sillä myöhemmin pääse helpommalla vaivalla laittamalla kääryleet suoraan uuniin. Itseltäni löytyy vieläkin pieni kasa pakasteesta kääryleitä.

Tarjoa kääryleet chilikastikkeen kera!
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

7 kommenttia:

 1. jännäääääää:) mää en oo ikinä tehny noita ku se on nii jännäääää :D

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä helpolta tuo kääryleiden teko! Nam, ne ovat niin hyviä :)

  VastaaPoista
 3. Ohoh, hienoa että jaksoin selailla netin ihmeellistä maailmaa ja törmäsin tähän sun blogiis. liityin lukijaks, ja itseasiassa olin 100 lukija (; ihana blogi!

  VastaaPoista
 4. Mirka:
  Onhan se hieman jännittävää! Uunissa valmistettaessa ei tartte onneksi jännittää. :)

  Maija:
  Loppupeleissä se on juurikin sitä. Kunhan jaksaa tehdä tuon kasvisseoksen. :)

  Jennna:
  Aivan mahtavaa! Tervetuloa joukkoon <3

  VastaaPoista
 5. Heips, Eikö tuota kasvismössöä tarvitse mitenkään esi höyryttää/paistaa? Mistäköhän näiltä nurkilta jotain tuollaista taikinaa saa, ihan tavallisesta marketista ei ainakaan. Kiva että joku muukin tykkää juustokakuista itse en yleensä edes mitään täytekakkuja tee jos juhlat on aina vaan juustokakku tai suklaakakku :) Kiva blogi.

  VastaaPoista
 6. Heips, Eikö tuota kasvismössöä tarvitse mitenkään esi höyryttää/paistaa? Mistäköhän näiltä nurkilta jotain tuollaista taikinaa saa, ihan tavallisesta marketista ei ainakaan. Kiva että joku muukin tykkää juustokakuista itse en yleensä edes mitään täytekakkuja tee jos juhlat on aina vaan juustokakku tai suklaakakku :) Kiva blogi.

  VastaaPoista
 7. Heips! Kasvisseosta ei ilmeisesti ole kypsennetty mitenkään ennen kääreeseen laittamista? Mistäköhän mä täältä tuppukylästä jostain tuollaista taikinaa saa en ainakaan varmaan mistään tävallisesta marketista? Kiva että joku muukin tykkää juustokakuista, aina kun on jotkut juhlat niin itse teen aina juustokakkua tai sitten suklaista. Kiva blogi :)

  VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)