lauantai 11. helmikuuta 2012

Turkinpippuri juustokakku

Viime lokakuussa täällä vilahti kuva turkinpippuri juustokakusta ja viimein sain reseptin laitettua tänne, alkuperäistä ohjetta hieman muunnellen! Kuvamateriaalit kyllä napsin silloin talteen, mutta itse ohjeen kirjoittaminen tänne jotenkin jäi.) 
Pohja:
150g voita (sulatettuna)
400g kaurakeksejä (Jyväshyvä)
1 dl turkinpippurirouhetta
Täyte:


4 dl kermaa
400g tuorejuustoa
1dl turkinpippurirouhetta
1½ dl sokeria
5 rkl appelsiini.mango mehutiiviste (voit käyttää myös muuta mehua)
8 rkl kuumaa vettä
8 liivatelehteä


Kuorrute:
500 g (4 prk) mangososetta
4 rkl kuumaa vettä
4 liivatelehteä







1.Jauha keksi pieneksi muruksi (esim. morttelilla tai laittamalla keksipussin pakastepussiin ja lyömällä lihanuijalla keksit muruiksi). Lisää keksien joukkoon sulatettu voi ja turkinpippurirouheet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. 
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5min. Kuumenna 8rkl vettä kiehuvaksi.
3. Sekoita sokerit ja mehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
4. Sulata liivate kiehuvaan veteen. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon kokoajan sekoittaen (vältä ronskia sekoittamista). Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Älä vatkaa! Lisää turkinpippurirouheet
5. Kaada täyte nopeasti vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa.

6. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään hetkeksi. (Jotkut antavat hyytyä tässä välissä muutaman tunnin tai yön yli ja lisäävät kuorrutteen vasta sitten.)
7. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5min. Kuumenna 4rkl vettä kiehuvaksi.
8. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja kaada se nauhana mangososeeseen samalla sekoittaen. Kaada seos nopeasti kakun päälle, tasoita ja nosta se kylmään hyytymään väh. 6 tunniksi, mielellään yöksi.
9. Pyöräytä veitsellä varovasti kakun ympäriltä niin, että reuna irtoaa vuoasta. Irrota vuoka.



(Juustokakku on tehty isoon irtopohjavuokan, jonka halkaisija on muistaakseni 28.)
(Mikäli haluat pienemmän, puolita ohje.)


8 kommenttia:

  1. Herkullista. Oisko sulla antaa jotakin ohjetta ystävänpäivää varten?

    Entä jos saisit suunnitella ystävänpäivä menuun, niin milainen se olis ja kenelle haluaisit sen tarjota?

    VastaaPoista
  2. Olen tässä miettinyt oikeastaan ystävänpäivämenuuta, ja leivoksia. Suklaamuffinssit valkosuklaakuorrutteellla(värjätään vaal.punaiseksi elintarvikevärillä) ja pinnalle suklaasydän. Tämmöstä oon pyöritelly mm. Kielen päällä :D

    VastaaPoista
  3. Voi miten sää olet ihana! Mää oon niin kauan halunnu tehä tämän, mutten löytäny "sitä oikeaa" ohjetta, joka olis kirjotettu hyvin ja selkeästi, että minäki sen ymmärtäisin. :D kiitos kiitos <3

    Ja kuvat on niin täydellisiä, tuli sellanen olo että saanko heti maistaa! :D

    VastaaPoista
  4. Tuota täytyy kokeilla! On sen verran erikoinen :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille :) Nam, tekis mieli itsekin leipasta uudelleen!

    VastaaPoista
  6. Voi että näyttää hyvältä! Pitää pistää resepti talteen :)

    VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)