torstai 16. helmikuuta 2012

Harjottelupäivä takana!

Tämä kevät ei meillä tänä keväänä valmistujilla olekaan muuta kuin harjoittelua harjoittelun perään. Vasta loppui yksi harjottelu lounasruokien valmistamisen puolelta eikä keretty olla sen päätyttyä kuin viikko koululla kun alkoi taas uusi harjottelu. Kaksi viimeistä harjoittelua on á la carte painotteinen. Mulla oli tänään ensimmäinen päivä ravintolassa ja heti iltavuorolla startattiin. Mun perusjuttuihin kuuluu stressata älyttömästi edellisenä päivä ja etenki yöunet on sitten mitä on. Sama kuvio toistuu kun edessä on näyttö. Tänään saapuessani paikalle, mulla oli järkyttävä jännitys päällä ja varmaan kaikki vaistos sen. Eihän siellä keittiössä ku ku melekin kourallinen määrä miehiä. :D Heidi koittaa siinä sitten ke-ke-ke-kertoa itsestään jotain sulavaa.. Päivä alkoi kuitenkin kulkea kuitenkin  kun suurimmalla osalla loppui työt ja jäin parin harjoittelijan ja kahden kokin kanssa iltavuoroon. Mut otettiin ihanasti vastaan eikä kiirettäkään pitänyt. Toivottavasti seuraavat viisi viikkoa menee täydellä teholla ja opin paljon ja saan paljon irti!

Pääsin lähtemään kotia puolta tuntia ennen kuin vuoro loppui. Kotiin päästyä otin jääkaapista eiliseltä jääneitä leivoksia ja join ison kupillisen teetä katsellen samalla illan Salkkarit. Huomenna on jälleen iltavuoro, joten ei haittaa vaikka vähän tulee valvottua ja hieman riehuttuakin. ^^,

5 kommenttia:

 1. Valmistutko sä siis kokiksi?

  Itselläni ollut tuo ammatti aina haaveissa, mutten tiedä sitten, miten työllistyy. Minkälainen on työllistymistilanne? Entä monta vuotta täytyy opiskella?

  VastaaPoista
 2. Joo valmistun! Mulle koulu on kaksivuotinen, koska oon käyny lukion ja mulla on jo ennestään yksi ammatti. Muussa tapauksessa se on kolmivuotinen ellei ole joko lukiota suorittanut tai toista ammattia. Työllistyminen on hyvällä mallilla. Jos mollin sivuilla käy katsomassa, riipuen joistakin paikkakunnista, on siellä tarjolla töitä. Harjottelutkin kun tekee kunniakkaasti, voi sieltäkin tulla työtarjouksia :)

  VastaaPoista
 3. Okei...Mä valmistuin yliopistosta opettajaksi, mutta töitä ei löydy ja mielessä ammatinvaihto. Ilmeisesti Oulussa työllistyy ihan hyvin, jos on reipas :)

  VastaaPoista
 4. Onnea sullekin kun valmistuminen on niin lähellä! :) joo täällä on kaksi ammattiopistoa, myllytulli ja oulun palvelualan opsto, josta jälkimmäisestä valmistun. Tietty mahdollisuus on käydä amkin tutkinto ja jopa lisäkoulutusta hakea senki kautta. Mulle tosin riittää tää ja keväällä haen vielä kondiittorikouluun. :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia! Olet kyllä tosi kaunis :) Noi on söpöjä noi Taika mukit!:)

  VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)