torstai 29. joulukuuta 2011

Myrskyn jälkeen..

Onko siellä päässä ollut pouta sää?
Ihan kamalaa on ollut lukea uutisista ja kuulla tutuilta, että siellä ollaan oltu melekosen myrskyn kourissa mm. ilman sähköä!

Onneksi täällä Rovaniemellä ei ole mitään tulvia ollut eikä sähkökatkoksia. Isosiskon kertoessa, että Turun alueella tiistai-iltana oli sähköt menny poikki eikä hanasta tullut kuin jääkylmää vettä, sai mulle kylmiä väreitä pitkin kehoa.
Kyselin myös erittän aiheellisen kysymyksen: "Miten oot meikannu töihin? Onko sulla ollut otsalamppu?" Vastaus kuului, että töissä. Eilen sähköt oli kuitenkin palautuneet eikä pakasteet olleet onneksi sulaneet.

Onhan tää ihan kamalaa, kun nykysin ei tule toimeen ilman kuumaa vettä ja etenkään sähköä, ja kun ei tiedä kauanko tuollaista kestää. Etenkin jos tällaista kestäisi useampi päivä.

Ilta-Sanomien sivuilta näkee, millaista tuhoa myräkkä on saanut aikaiseksi ympäri Suomea. Oulussakaan ei ole näyttänyt hääppöiseltä tätä videota katsoeassa.


(Kuvat: Ilta-Sanomat)

5 kommenttia:

 1. tuo alimmainen kuva on täältä pohjanmaalta, kalajoelta :) se on tossa 20 kilsan päässä :D

  VastaaPoista
 2. Meillä oli sähköt poikki 9h, mielestäni aika pitkä aika vaikka monilla muilla on ollut sähköt pidempäänkin poikki. Varsinkin tällaisena aikana se tuntuu pitkältä, kun ei ulkoakaan tuu yhtään valoa.

  VastaaPoista
 3. hui, mahtoi olla kylmä? täytyy olla kynttilöiden ja taskulamppujen varassa. :/ onko teillä mökillä takka?

  VastaaPoista
 4. Täällä (ainakin meillä) tuntuu välillä menevän tosi helposti sähköt poikki. Olin joskus yksin kotona, kun mies oli yön töissä. Meni yhtäkkiä sähköt ja sen jälkeen alkoi vaan kamalasti salamoida. Ei kuulunut edes ukkosen jyrinää, mutta salamat löivät koko ajan. Se oli kamalan pelottavaa. Silloin täällä oli kyllä ihan koko kaupunki (tai tää kaupunginosa) ihan pimeänä, ainoastaan mun miehen työpaikalla oli valot, sekä yhdet katuvalot joihin valo tulee ilmeisesti just sieltä miehen työpaikasta.

  VastaaPoista

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)