torstai 22. joulukuuta 2011

Mallaslimppu

Ruokaisilla ohjeilla ja merkinnöillä mennään (valitettavasti) tämä loppu viikko. :)


Mallaslimppu 3 kpl

1 l appelsiinimehua
2kpl (100g) tuorehiivaa
1½ dl kaljamallasta
1½ dl mämmimallasta
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
3 dl ohrajauhoja
10 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
3 dl tummaa siirappia

voiteluun:
1 dl tummaa siirappia

Lämmitä appelsiinimehu +37 'c asteiseksi. Lisää mehuun hiiva ja suola.
Sekoita kaikki muut jauhot keskenään paitsi vehnäjauhoja ja lisää ne mehun joukkoon sekoittaen.
Lisää siirappi ja vehnäjauhot. Taikina saa jäädä löysäksi. (Raaka-aineosat ovat aika tarkat.)
Nosta taikina nousemaan 1½ tunniksi.
Voitele ja vuoraa leipävuoat leivinpaperilla. Jaa taikina kolmeen vuokaan, vuokien puoleen väliin.
Paista leipiä -175'c asteessa tunti. Ota sen jälkeen ne uunista ja voitele leivän katto siirapilla. Paista vielä 30 minuuttia ja anna niiden jäähtyä. Laita leipien päälle leivinpaperi ja leivinliina.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Onko siellä muita, jotka tekevät joululimput joulupöytään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)