torstai 6. lokakuuta 2011

Piparkakkutalo palo

Aamulla herätyskelloon herätessäni nenääni tuli savun haju. Haistelin omia yövaatteita sekä täkkiäni, mutta ne eivät haisseet yhtään savulle. Onko mulla hajuaisti alkanut surkastua kun näin inhottava haju vaivaa? Päätin avata huoneeni tuuletusikkunan, jos raikas ilma vaikka korjaisi tilanteen. Kävin pesemässä kasvoni ja palatessani huoneeseen, savun haju on edelleen huoneessa. Menin laittamaan ikkunan kiinni ja siinä samalla haistellessa ilmaa, tajusin että haju tulee ulkoa. Ajattelin että joku on kulottanut jo näin aamutuimaan ja lähdin hoitamaan aamupuuhiani.

Koulussa atk-luokassa ollessamme menin Iltalehden sivuille, ja sitten selvisi savun hajun syy;
kotini lähellä, Ainolan puistossa sijaiseva Piparkakku talo (Alakööki) on palanut.

Image and video hosting by TinyPic

"Noin sadan neliömetrin kokoinen rakennus paloi purkukuntoon. Pelastuslaitos raivaa ja jälkisammuttaa palopaikkaa. Töiden arvioidaan jatkuvat pitkälle torstaihin.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta lukuisilta silminnäkijöiltä kello viiden jälkeen. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennus oli ilmiliekeissä.

Sammutustöitä vaikeutti rakennuksen hankala sijainti. Ainolanpuiston sillat eivät kanna pelastuslaitoksen painavia ajoneuvoja. Pelastuslaitos joutui jättämään säiliöauton kaupungin puolelle ja ottamaan veden viereisestä Oulujoesta. Sammutustöissä oli viisi pelastuslaitoksen yksikköä sekä poliisipartioita.
Palon syttymisyystä ei ole vielä tietoa, mutta arvion mukaan vaikuttaa siltä, että palo on saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Noin 15-20 metrin päässä palavasta rakennuksesta sijainneet kasvihuone ja kahvila eivät olleet vaarassa.

Piparkakkutalo on edelleen ollut päiväkotikäytössä."

Lähteet: Kaleva ja Iltalehti
Kuva: Ville Honkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)