torstai 7. heinäkuuta 2011

Suklaa-appelsiini muffinssit

Image and video hosting by TinyPic
Olen suosinut jo pitkään tätä 8 kappaleen muffinssi-ohjetta, sillä muffinsseja tulee tällöin juuri sopiva määrä! Hieman vain muutin ohjetta lisäämällä appelsiinin makuisia suklaatikkuja. Ne antavat kivan kesäisen maun. Toki joukkoon olisi voinut lisätä appelsiini aromia täydentääkseen makua.

(maidoton)

8 muffinia

Taikina:
100g pehmeää margariinia
1 dl hienoasokeria
2 isoa kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
4-6 suklaatikkua

Nopeampi valmistutapa:
1. Kuumenna uuni 190 asteeseen ja aseta 8 paperivuokaa muffinipellin syvennyksiin.
2. Pane huoneenlämpöinen margariini, sokeri, munat ja jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon pieneksi paloiteltut suklaatikut ja siirrä taikina muffinssipellillä vuorattuihin paperivuokiin melkein täyteen.
3. Paista muffinsseja esilämmitetyssä uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne kohoavat hyvin  Siirrä ritilälle jäähtymään ja työnnä muffinssien päälle puolitettuja suklaatikkuja pystymuodossa.

Perinteinen valmistutapa:
1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri jatkaten vatkausta koko ajan, jotta vaahto on valkoista ja paksua (n.10min).
2. Sulata voi ja anna jäähtyä.
3. Sekoita kulhossa kuivataineet (leivinjauhe, kaakaojauhe, vehnäjauho sekä suklaapalat)
4. Lisää munavaahtoon jauhokipon sisältö vatkaten kevyesti, kaada lopuksi voi.
5. Laita muffinssipaperivuoat muffinssipellille, tämä takaa sen että muffinssien muoto pysyy muhkeana ja tasaisena. (Asettaessasi pelkät paperivuoat pellille, muffinssit leviävät leveiksi.)
6.Paista 190 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne kohoavat hyvin.Siirrä ritilälle jäähtymään ja työnnä muffinssien päälle puolitettuja suklaatikkuja pystymuodossa.

1 kommentti:

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)