keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Parmankinkkupiiras

Kesäkuussa kokeilin kotonakotona makeisten leivosten sijaan jotain suolaista. Äiti tekee yleensä Italialaista juustopiirasta, mutta minäpä päätin tehdä poikkeuksellisesti jotain erilaisempaa.



Parmankinkkupiiras
( laktoositon)

Pohja:
Valmis 400g rukiinen piiraspohja ( laktoositon)

Täyte:

n. 1 paprika
½ kesäkurpitsa
100g parmankinkkua (ilmakuivattua kinkkua)
100g laktoositonta juustoraastetta
2 kananmunaa
½-2 dl laktoositonta kermaa
timjamia, mustapippuria ja suolaa
(kasviksia oman mielesi mukaan)

1. Ota piirastaikina ajoissa huoneenlämpöön sulamaan ja noudata pakkauksen sulatusohjeita. Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Aseta kaulittu taikina öljytylle pyöreälle vuoalle.

2. Pilko kasvikset pieniksi paloiksi ja laita ne kippoon. Revi parmankinkku pienemmäksi ja lisää ne kasvisten joukkoon. Lisää suurin osa juustoraasteesta, kananmunat ja mausteet, sekoita hyvin. Ota huomioon että parmankinkku on suolaista, joten ole varovainen maustamisen suhteen. Maista siis täytettä.

3. Kaada täyte pohjan päälle, lorauta kermaa piiraan ympärille, ripottele pinnalle loput juustoraasteet sekä hieman timjamia. Täyte saa olla hieman vetelä, jolloin se ei kuivu.

4. Laita piiraas uunin keskitasolle +175'c asteiseen ja anna sen on olla siellä 25-35 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä rauhassa uunista otettuasi. Tarjoa piirasta sellaisenaan lämmitettynä/jäähtyneenä tai laita piiraan vierelle hieman jäävuorisalaattia ja muutama tomaattilohko.
 (Balsamico-vadelma kastike tai muu vastaava on oiva tarjoilukastike.)



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vapaamuotoiset, mutta asialliset viestit ovat tervetulleita tähän sarakkeeseen :)

Hey! You can leave love comments in this box. :)